Къртене на бетон
Къртене на бетон
Строителство
Работно облекло
Бетонни стени

Строителството е една от най-тежките професии в днешно време. За да се работи в тази сфера са необходими не само умения, знание, но и доста физически сили.

Какво трябва да знаем?

1

Едно от нещата, което непременно трябва да се спомене, е свързано първо с безопасността на работника. По-точно казано хората извършващи къртене на бетон задължително трябва да ползват защитно облекло. При извършването на този вид строителни дейности се отделя значително ниво на фин прах. Той е предпоставка и рисков фактор за редица белодробни заболявания едно, от който е силикозата. За да се предпази здравето на работещите е нужно те да носят маски.

2

Другите рискове са свързани с вибрациите, на които е подложен работни при къртенето на бетон. Изложен продължително време на вибрации работникът може да почувства болки в кръста и в последствие да се появят травми на ниво гръбначен стълб. Също така редица заболявания на нервната, костно-ставната и ли съдовата система. Да не говорим за риска от нараняване по време на работа.

3

Другите рискове са свързани с това, че обикновено в бетона има арматура. Това е важно и непременно трябва да се знае от работещите. Тази арматура трябва де махне, за да може да се свърши работа и бетонът да се натроши.

4

Другото много съществено нещо е свързано с факта, че обикновено на бетонните стени има преминаващи кабели с електрически ток.

Това също не бива да се забравя и преди да се започне работа обекта трябва да се обезопаси. Т.е. да се спре притокът на ток до бетонната стена, която предстои да бъде разрушена. Само така работника ще е жив и здрав и работата свършена.

Видео

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here